Min drømmejobb og hvordan få den.

Min drømmejobb og hvordan få den.

Hva ville jeg bli?

Ung, lovende og evig optimist. En dag vil jeg oppnå drømmejobben!
Ung, lovende og evig optimist. En dag vil kanskje jeg oppnå drømmejobben!

Gjennom min oppvekst har det vært flere yrker som har blitt vurdert opp og ned. Fra seks til tolv års alderen drømte jeg om en dag å løpe ut på Old Trafford som profesjonell fotballspiller der jeg har fine biler, har ei flott dame og mye penger. Jeg innså fort at dette ikke ville bli en realitet med tanke på mine to venstre føtter og med en ballferdighet som en elefant. Ved starten av ungdomsskolen fant jeg ut at jeg ønsket en dag å skaffe meg et yrke der jeg kunne utgjøre en forskjell. Med bakgrunn av akkurat dette ønsket jeg å bli brannmann og skli ned de kule stengene, men etter å ha brent meg på en rekke bål og stekepanner revurderte jeg dette. Videre beholdt jeg den tanken å utgjøre en forskjell så etter å ha sett en rekke amerikanske politifilmer der politiet sparker ned dører og er med biljakter tenkte jeg at dette vil bli noe for meg, men før eller siden finner man ut at film er film.

Det er blitt en gjenganger der unge studenter sliter med å skaffe seg jobb under utdanningen, men også etter å ha fullført sin utdanning virker det som at dette er et problem. Silje Lundh med bachelor og mastergrad er eksempelet her med å nærme seg hundre jobbsøknader. Dette har nok med bakgrunn av at det er veldig mange om beinet og jobbmarkedet er snevert selv om man leser at det er mye ledige stillinger der ute. Denne saken er tosidig da i form av at vi i arbeidsgiverens øyne bør være kvalifiserte nok til å utføre arbeide som ønskes og selvfølgelig at vi som jobbsøkere er interessert for yrket.

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 15.01.46

Så hvordan skaffe seg drømmejobben?

Nå har det seg slik at i skrivende stund er over hele 80% som er mer eller mindre misfornøyde med jobben sin (Deloitte’s Shift Index survey). Hvorfor tallet er så høyt kan vi sitte å spekulere i timesvis uten å finne et ordentlig svar, dog vårt fokus burde ikke være å lete etter en årsak, men heller finne ut hvordan vi kan unngå det. Min foreleser i faget digital markedsføring, Karl Phillip Lund kom her forleden noen tips og triks på hvordan akkurat vi studenter kan en dag få drømmejobben vår.

Ikke vent for lenge før man begynner å lete etter en jobb, jo mer tidligere ute man er, jo bedre er det, IKKE NØL!

Det å fullføre en treårig utdanning har med årene blitt mer og mer en selvfølge blant norsk ungdom, jeg syns nesten vi kan si at høyskolenivået har blitt en del av grunnskolen. Det å skaffe seg en utdanning er vel og bra, men arbeidsgiverne krever mer av deg!

’’I en digital verden der 80% av arbeidsgivere Googler jobbkandidater, så teller karakterer mindre. Holdninger, ferdigheter, gjennomføringskraft og digital synlighet teller mer.”

Det er det man gjør mens man tar sin utdanning som er avgjørende for en videre karriere. Med bakgrunn av akkurat dette med at mange arbeidsgivere googler sine kandidater er det helt nødvendig for oss kandidater at vi har vært konstant opptatt med noe og ikke har sittet på rumpa hele dagen! Når arbeidsgiverne får din jobbsøknad, det er da de begynner de å søke på deg, det er da de virkelig danner seg et bilde av deg. Hvis du ikke har gjort noe mens du har tatt en utdanning, vil google slite med å finne noe som helst om deg og dermed blir du mindre attraktiv enn det kanskje søknaden din tilsier. Så hva kan en gjøre for å sprite opp googlesøket om seg selv?

Det første man kan gjøre er å sette seg inn i arbeidsgiverens synsvinkel og søke på ditt eget navn for å se hva som dukker opp. Hvordan hadde du som arbeidsgiver reagert hvis det som kom opp på google ikke hadde samsvart med søknaden som du hadde fått? Med å søke opp sitt eget navn får man et mye større innblikk på situasjonen din og hva du kan gjøre for å endre det. Det er spesielt fire ting som arbeidsgiverne ser etter når de google deg;

 1. Hvordan du ser ut
 2. CV-EN din (Linkedin)
 3. Den digitale versjonen av deg
 4. Orden og oppførsel

Det er uhyre viktig å kunne gjøre deg selv attraktiv for arbeidsgiverne, la de finne deg – ikke omvendt! Med bruk av sosiale plattformer som Twitter, Linkedin og tidvis Facebook er det mulig å orientere deg om deg og dine interesser for så å engasjere seg, dette medfører at du skaffer deg et nettverk.

Å ha et nettverk er nødvendig i 2016, ved å engasjere seg i temaer som du interesserer deg er du på god vei! På nettet er flere hundretusner av personer som ytrer sine meninger og der er her du må delta. Det handler stort sett om å komme seg ut av sin komfortsonen, ut av den lille boblen du har levd i en stund. Les her når jeg skrev om min komfortsone. Hvis man ikke kommer seg ut av loppekassen, kommer man kanskje ikke så langt man ønsker.

Så hva kan drømmejobben min være?

Når klassen vår fikk oppgaven om å skrive om vår drømmejobb tenkte jeg at dette komme til å gå som en drøm, dette blir lett, null stress, men så feil kan man ta. Så hvis jeg skal komme frem til en eventuell drømmejobb må det tas en oppsummering av meg og mine interesser.

Fra en alder av seks år til skrivende stund på 21 år har jeg drevet med idrett og har alltid vært superinteressert. Interessen for fotball, ishockey osv kommer til å være der for alltid, jeg kommer også til være aktiv så lenge fysikken min tilsier at jeg kan fortsette. 98% av mine arbeidserfaringer er fra dagligvarebransjen og har jobbet i tre butikker der alle er bedrifter innenfor Norgesgruppen. Fire personer innenfor min kjernefamilie jobber også innenfor dagligvarebransjen og jeg føler det er på tide å bryte ut av denne tendensen. I per dags dato er jeg halvveis i min utdanning på Høyskolen Kristiania, når jeg er ferdig vil jeg ha en bachelor i markedsføring og Merkevareledelse med digital markedsføring som fordypning.

På bakgrunn av dette så er det tenkelig at hvis jeg klarer å kombinere idretten med digital markedsføring er jeg ganske godt i gang med å få min drømmejobb.

Kilder

  • http://www.medier24.com/debatt/har-bachelor-mastergrad-og-naermer-meg-100-jobbsoknader-kan-jeg-ogsa-fa-bli-en-del-av-voksenlivet/
  • http://www.side3.no/fire-ting-arbeidsgiveren-ser-etter-nar-han-googler-deg/7777999.html

Slik får studenter jobb i 2015


3 thoughts on “Min drømmejobb og hvordan få den.

 1. Ser ut som om vi har samme tanker om hva drømmejobben kan innebære. Alltid interessert meg i sport selv! Synes det er et bra innlegg med gode punkter for hva arbeidsgivere ser etter i en fremtidig jobbsammenheng 🙂

 2. Veldig bra skrevet Vegard!
  Jeg liker måten du skriver på, du gjør det morsomt og enkelt, og det er en fryd å lese. Jeg syns det er kult at du skriver litt rundt hvordan man kan skaffe seg drømmejobben også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *